Levensverhalen

14098989_s Een gebouw, een organisatie of een individu; alles en iedereen draagt verhalen met zich mee. Verhalen die het waard zijn verteld te worden. Waarom? Ze illustreren belangrijke gebeurtenissen, leggen dilemma’s bloot en geven diepte en kleur aan dat wat we als gewoon zijn gaan beschouwen. Daarom zijn ze onmisbaar. En daarom schrijf ik ze graag.
14098989_sEen paar jaar geleden begon ik de verhalen uit het markante Lloyd Hotel op te schrijven voor mijn boek. In de overtuiging dat die soms kleine persoonlijke getuigenissen, minstens zoveel vertellen als de ‘grote’ historische ontwikkelingen. Vanuit diezelfde optiek geven de ervaringen van medewerkers en klanten met hun organisaties vaak richting aan mijn communicatie strategie├źn. Ze doen er toe, hun verhalen. Daarvan ben ik overtuigd. Als je kleine persoonlijke verhalen niet betrekt in het grote geheel, dan heeft het geen enkele kracht.

Met dezelfde intentie werk ik nu ook aan individuele levensverhalen. Voor mensen die behoefte hebben om terug te kijken, de balans op te maken of iets vast te laten leggen voor het nageslacht. Ik doe dit op verzoek en op eigen initiatief. Nu ben ik bezig het levensverhaal van mijn moeder te schrijven. Spannend om haar verhaal – zo dichtbij – nu eens vanuit een ander perspectief te benaderen.