over

Annette Lubbers

Sinds september 2000 werk ik als zelfstandig communicatieadviseur, journalist en onderzoeker. In de functie van communicatieadviseur heb ik veel ervaring bij projecten van de (rijks) overheid en van zelfstandige instellingen, met name in de cultuursector, gezondheidszorg en in de sector verkeer en vervoer. Mijn manier van werken is te kenmerken als inhoudelijk gedreven, nieuwsgierig en enthousiast. Waarbij ik me steeds meer toeleg op de luistervaardigheid van en in organisaties.

Mijn journalistieke hart ligt bij de (historische) onderzoeksjournalistiek, zoals blijkt uit mijn boek over de geschiedenis van het Lloyd Hotel en de artikelen die ik schreef voor de website van het Nationaal Archief. Maar ook over actuele maatschappelijke onderwerpen schrijf ik graag, zoals een opvanghuis voor kinderen of de invloed van cultuurprojecten op een buurt. Verder geef ik mediatrainingen en ben ik gespreksleider. Ik probeer er dan altijd voor te zorgen dat de debatten levendig en toch effectief zijn.

Bestuurslid ben ik bij het Jeugdcultuurfonds, een fonds dat muziek- of andere cultuurlessen financiert voor kinderen in achterstandssituaties. Van Stichting Backbone ben ik voorzitter, deze stichting heeft als doel de hiphop dans verder te ontwikkelen olv  danseres/choreografe Alida Dors. Eerder was ik bestuurslid van Vrouw en Media (van 2000 tot 2003), een vrouwennetwerk in de journalistiek. Eind jaren negentig begin 2000 was ik voorzitter van de ouderraad van kinderdag-verblijf Doenja en eind jaren 80 van de studenten sportvereniging ASR Blok.

Voordat ik in 2000 zelfstandig werd, was ik persvoorlichter voor achtereenvolgens Hedy d’Ancona, Aad Nuis, Rick van der Ploeg en Loek Hermans, allen bewindslieden van Cultuur en/of Onderwijs. In de functie van senior communicatieadviseur was ik in die periode nauw betrokken bij de totstandkoming van de Cultuurnota/Kunstenplan en de ontwikkeling van het beleid voor cultuureducatie en cultuurparticipatie.

Tot slot, ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (doctoraal Franse Taal en Letterkunde en doctoraal Culturele Studies), ben moeder van drie kinderen en woon en werk in Amsterdam.

foto: Hristina Tasheva